8 september 2019
18:00

IF Brommapojkarna 3

Referat: IFK Österåker FK 2 - IF Brommapojkarna 3

Vilken match. Vilken laginsats......alla nyttjar sina styrkor på bästa sätt och när vi får tag i bollen så försöker vi spela upp den på marken och sedan skapa kombinationer, 2-mot-1:or, vi bredar och vi försvarar oss på allra bästa sätt. Det är svårt att inte vara väldigt nöjd med killarna idag....
Tyvärr börjar allt helt fel när Adam har glömt skorna hemma. ? Stort tack till Acke och Abbe som lånade ut sina skor till Adam under de första två halvlekarna och även ett stort tack till Mustapha som åkte hem till oss och hämtade Adams skor, så att han kunde använda de i tredje halvleken. ??
Vi möter ett väldigt bra lag men vi står upp bra från allra första början. Vi försöker verkligen spela upp bollen på det sätt vi tränat i veckan. Oerhört kul att se. Samtidigt fuskar vi inte med hemjobbet, vilket gör att Österåker inte kommer till särskilt många farliga lägen. I mitten på halvleken spelar vi upp bollen på marken och den går ut till Ture som hittar in med bollen till Adam som spelar vidare till Alvin. Han trycker dit en bredsida (som inte var så bra träffad) men den går in i målvaktens bortre hörn. Fantastiskt kul att se det fina förspelet innan målet görs. I slutet på halvleken får Österåker ett bra skottläge och då sträcker Yusuf ut i sin hela längd och tippar bollen i hans vänstra kryss till hörna. Fantastikt fin räddning.
I andra halvlek fortsätter vi på samma sätt. Vi är bra och dem är bra. Yusuf kommer ut fint på ett halvt friläge och suger in bollen framför fötterna på deras forward. Vi har något skott utifrån som målvakten räddar men annars blir det en period i slutet där vi faller lite för djupt med innermittfältarna vilket gör att deras innermittfältare får för mycket yta att avancera på.

I tredje är det en kamp. Speler böljar fram och tillbaka men vi står allt som oftast rätt i försvararbetet. En bit in i halvleken spelar vi upp bollen på samma fina sätt igen. Alex spelar ut bollen till Abbe som hittar in till Adam som lyckas få bollen på försvararens arm och domarn blåser straff. Från tränarhåll bestämmer vi oss för att ”detta får spelarna lösa själva” och utan något tjafs så tar Adam hand om straffen och sätter den i bestämt i målvaktens högra hörn (även om målvakten var på bollen). Vi blir sedan tillbakapressade på slutet och i det absoluta slutskedet så får Österåker en farlig chans från högerkanten men återigen sträcker Yusuf ut sig i sin fulla längd och tippar bollen till hörna.
Vi vinner matchen med 2-0 och på det sätt det sker så har jag svårt att se att denna segern kunde kommit mycket lämpligare för det här laget. Det är verkligen en laginsats där ALLA presterar på topp, men det går inte att inte nämna två spelare:
Yusuf, som gör sin bästa match på oerhört länge. Han förärades också välförtjänt med det gröna kortet.
Ludde, som var precis överallt i försvarsarbetet med löpningar, rensningar och glidtacklingar.

Stort tack till alla spelar och grattis till alla föräldrar som var där och fick se den fina laginsatsen.